Com fem al forn les castanyes, moniatos i panellets??

Per fer les castanyes...
El primer que cal fer és netejar-les amb aigua i agafar una a una i amb un ganivet fer un petit tall (d'un centímetre més o menys) a la pell, intentant no danyar el fruit de dins. El tall cal fer-lo a la panxa de la castanya (al costat més boterut) i del cap a la cueta.
Durant aquest procés, potser trobareu castanyes que estan corcades (tindran un foradet per on s'haurà introduït el cuc), rebutgeu-les!
Un cop ja heu fet un tall en totes les castanyes, poseu-les a la safata del forn a una temperatura mitjana i aneu vigilant que es vagin torrant sense que es cremin, tot remenant-les de tan en tant. Les castanyes estaran en el seu punt quan s'hagin obert una mica del tall que els hi havies fet i quan tinguin un aspecte torradet, però no socarrat.

Per fer els moniatos...
Fer moniatos encara és més fàcil que torrar castanyes. També els netejarem però només heu de posar els moniatos a la safata del forn i deixar que es vagin estovant. Aneu-los tocant amb compte de no cremar-vos. Estaran quan estiguin ben tous.

Per ficar al forn els panellets...
Abans de ficar els panellets al forn cal preparar la safata i cobrir-la amb paper d'alumini, o millor encara, amb paper de forn antiadherent. Es aconsellable afegir una mica de farina perquè no s’enganxin.
Escalfa el forn durant una estona abans de ficar els panellets. Després, deixa que es coguin a una temperatura mitja-alta uns vuit-deu minuts. Abans de treure’ls, comprova que estan fets.
I un cop cuits, cal deixar-los refredar, i menjar-se’ls després d’unes hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada